Chociaż w Chorwacji byłem w 2013 r. to dopiero teraz dodaję ten wpis. Dopiero teraz odważyłem się wrzucić ten film bo jest to powiązane z prawami autorskimi. Wówczas bałem się, że YT zablokuje mój kanał.
Film ten dedykowałem już wcześniej znajomym z YouTube, teraz przesyłam gorące dedykacje Małgorzacie czyli naszej „zula”. To Ona mnie inspirowała do tego aby pokazywać moje filmy szerszemu gronu nie tylko znajomym w domu. Jednocześnie zachęcam Ciebie „zula”, abyś i Ty zaczęła pokazywać swoje filmy światu.
Wędrując uliczkami Szybenika z daleka słychać było śpiew. Trafiliśmy akurat na moment nagrywania scen do klipu z jakimś nieznanym nam piosenkarzem. Nagrałem ten moment kamerą i po zakończeniu poszliśmy dalej, nie pytając się o nazwisko wykonawcy.
W domu przesłuchałem to nagranie i bardzo mi się podobało, ale nie wiedziałem jak ten piosenkarz się nazywa, więc nie wiedziałem jak szukać w internecie. Po kilku dniach szukania trafiłem na ślad i dowiedziałem się, że jest to Chorwat MARKO ŠKUGOR. Z grupą „Klapa s Mora” Marko Škugor reprezentował Chorwację na Eurowizji w 2013 r.
Zapraszam na koncert na ulicach Szybenika, śpiewa MARKO ŠKUGOR Cały oryginalny klip można obejrzeć tutaj:
Srića moja - Marko Škugor (OFFICIAL VIDEO)